laupäev, 17. oktoober 2009

Täpiks i peal

Henn Põlluaas ei saanud avaldada Saue Sõnas artiklit "Kultuuripeallinn Saue?", sest tegemist olevat valimispropagandaga. Hoopis uude konteksti paneb asjad aga Henri Heinsalu sissekanne tema enda blogis "Esimene artikel Saue Sõnas"

Tsiteerime:

"Hei, neljapäeval [st 8. okt] tuli välja järjekordne Saue Sõna. Minul sai valmis esimene artikel nn. debüüt ajakirjanduses. Kirjutasin Saue MV jalgpallis, kus ma saavutasin teise koha Saue JK kooseisus. Artikli kirjutamisel abistas mind Saue JK president Valdis Toomast. Suur aitäh talle!
Viimasel lehel on ka meie nimekirja valimisreklaamid. Ühe peal on sportlased ja teise peal ettevõtjad. Sellekordses Saue Sõnas olen ma ära mainitud kaks korda. Enne valimis on reklaam muidugi hea, näitab et olen pildil."



Selge on see, et inimesed, kes volikogusse kandideerivad, kirjutavad kultuuri, spordi, muusika või muudel sarnastel teemadel ja selles ei ole midagi taunimisväärset. Taunimisväärne on aga see, et ka neutraalsetel teemadel saavad sõna vaid "õigesse seltskonda kuuluvad inimesed".

2 kommentaari:

  1. Minu käest on mitmed inimesed pärinud, miks seekordsetel valimistel ei tehtud Sauel õieti reklaami, puudusid kandidaate tutvustavad trükised. Reformierakonna flaier koosnes nt vaid aerofotost ja Saue kaardist - kui kandidaatide kohta oli üksnes foto ja number. Kõik. Üks selgitus on analoogne selle noormehe kirjutisest nähtavaga - valitsev seltskond kasutas linna ametlikke kanaleid, lehte, üritusi, et teha endale kampaaniat. Seetõttu ei peetud vajalikuks oma raha täiendavalt kulutada. Vaevalt, et rahast jäi puudu (head palgad). Tegelikult rikuti selgelt Head valimistava. Vt allpool toodud põhimõtteid:

    HEA VALIMISTAVA

    Valimiskampaania rahastamine on läbipaistev

    ▪ Kõik valimiskampaaniaga seotud kulud rahastatakse üksnes erakonna, valimisliidu või kandidaadi eelarve kaudu, mis avalikustatakse pärast valimisi.

    Avalikku võimu ei kuritarvitata

    ▪ Riigi- või kohaliku omavalitsuse asutustes mittepoliitilistel ametikohtadel töötavad isikud ei osale oma tööajast ühegi nimekirja või kandidaadi valimiskampaanias.

    ▪ Maksumaksja poolt ülal peetavad meediakanalid peavad olema võrdsetel tingimustel kättesaadavad kõigile valimistel osalevatele nimekirjadele ja üksikkandidaatidele.

    ▪ Avalikke vahendeid, välja arvatud erakondadele riigieelarvest määratud tegevustoetus, kasutatakse vaid tingimustel, mis on kättesaadavad ka teistele valimistel osalevatele nimekirjadele ja üksikkandidaatidele.

    VastaKustuta
  2. Täppide täpiks i peal on Saue ametlik koduleht.Mmina,naiivse inimesena lootsin sealt leida infot valimiste ja kandidaatide kohta-aga võta näpust.Mida pole,seda pole.

    VastaKustuta