teisipäev, 20. oktoober 2009

Saue linna põhimäärus volikogu fraktsioonidest

Sissekande Saue Linnavolikogu valimise tulemused peale tuli kommentaar selle kohta, et KOKS ei näe ette volikogu fraktsioone. See on tõsi, kuid volikogu töö korraldamine teatud piirides on volikogu enda pädevuses ning selle hulka mahub ka fraktsioonide moodustamine. Toome siia ka väljavõtte Saue linna põhimäärusest:

§ 30. Volikogu fraktsioonid
1. Volikogu liikmed võivad ühineda rühmadeks. Vähemalt 3-liikmeline rühm võib registreeruda volikogu fraktsioonina.
2. Fraktsiooni tegevuse alustamiseks esitavad fraktsiooni moodustada soovivad volikogu liikmed oma allkirjaga varustatud kirjaliku avalduse volikogu esimehele.
3. Volikogu fraktsioon registreeritakse volikogu otsusega. Fraktsiooni tegevus lõpeb kui tema liikmete arv jääb alla kolme liikme.
4. Fraktsioon valib endale esimehe ( soovi korral ka aseesimehe), kes tegutsevad fraktsiooni nimel.
5. Fraktsioon teatab volikogule oma koosseisu ja kõik selle muudatused. Volikogu liige võib kuuluda ainult ühte fraktsiooni.
6. Fraktsiooni liikmel on õigus igal ajal fraktsioonist lahkuda informeerides sellest fraktsiooni ja volikogu esimeest kirjalikult.
7. Fraktsioonil on õigus pärast istungi päevakorras oleva päevakorrapunkti hääletusele panemise otsust nõuda 5- minutilist vaheaega nõupidamiseks.

http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13028086

6 kommentaari:

  1. Valimisliit nõuab Sauel eelhääletuse tulemuste tühistamist
    22.10.2009 19:37 BNS

    Harjumaal Sauel kolmanda tulemuse saanud valimisliit kahtlustab pettust ja nõuab eelhääletuse tulemuse tühistamist.
    «Kahtlustame eelhääletuse ajal vähemalt 105 valimissedeli lisamist valimiskasti, mis muudaks oluliselt jõudude vahekordi Sauel,» ütles valimisliidu Kindlad tegijad - uus tulevik esindaja Jaan Kalbus BNSile.

    Kalbuse sõnul kahtlustavad nad, et eelhääletuse ajal, täpsemalt ööl vastu 13. oktoobrit, lisati kasti sedeleid, mille eest pole allkirja vastu küsitud.

    Valimisliit tegi neljapäeval avalduse nii Harju maakonna valimiskomisjonile kui ka Põhja politseiprefektuurile, taotledes uurimise algatamist, lisas Kalbus.

    Saue 17-liikmelises linnavolikogus sai Reformierakond kuus kohta, Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) viis, valimisliit Kindlad tegijad - uus tulevik samuti viis ning Keskerakond ühe koha. Koalitsioonis jätkavad Reformierakond ja IRL.

    VastaKustuta
  2. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  3. 22.10 kell 21:59 jäetud Anonüümset kommentaari modereeritud (persooni nimetamine kommentaarist kustutatud, muu alles jäetud)

    Inimesed ei oska kaotada. Väga piinlik lugu. Loodetavasti selgub tõde peatselt...

    VastaKustuta
  4. 27.10.2009 koosolekul käsitletud ja kindlaks tehtud asjaoludest, Harju Maakonna Valimiskomisjon otsustas:

    1.Jätta läbi vaatamata Jaan Kalbuse 22.10.2009 kaebus Saue linna jaoskonnakomisjoni toimingutele ning eelhääletamisel käinud isikute häälte eraldamise, häälte tühistamise ja uue hääletamise korraldamise nõudes. Tagastada kaebus selle esitajale.

    M.O.T.T

    VastaKustuta
  5. Kogu maailm on aru saanud, peale Eesti ja Venemaa, et e-hääletust pole võimalik teha võltsimiskindlaks, sest 'hääle' liikumine pole vaatlejate poolt visuaalselt jälgitav - see on kohustuslik nõue demokraatlikel valimistel - mistõttu saab võõras tahe vabalt sekkuda 'hääle' liikumisse. Seepärast on mujal maailmas loobutud e-hääletuse kasutamisest. Eestis on see kasutusel ja lisaks veel ülivõimsa valitsejate-poolse promo all, et vaat kui progressiivsed me oleme ja kui primitiivne on ülejäänud maailm. See „edumeelsus“ võimaldas aga Pärnus teha olulisi võltsinguid valimistulemustes. Jälgige, kuidas.

    http://www.iseseisvuspartei.ee/test/index.php/artikleid-liikmetelt-avatud/items/vello-leito-ta-naegi-voidu-voimalust-ii.html

    VastaKustuta
  6. Kaebusi võib tulla veel

    Valimispäeval tehtud toimingute peale võib kaebuse maakonna valimiskomisjonidele esitada kolme päeva jooksul. Komisjonil on kohustus kaebus kolme tööpäeva jooksul läbi vaadata ja otsus teha, seejärel võib selle edasi kaevata vabariigi valimiskomisjoni, kes peab otsuse tegema samuti kolme tööpäeva jooksul. VVK otsuse võib omakorda kolme päeva jooksul edasi kaevata riigikohtusse.

    Sibul märkis, et mõnes asjas saab aga järelevalvet teostada ning järelevalve otsuste peale kaebuse esitamiseks ei ole tähtaegu. Vabariigi valimiskomisjoni esimehe sõnul on võimalus, et komisjonini jõuab veel kaebus Sauelt ja Ida-Virumaalt, kus oli mitmeid juhtumeid.

    Kui tänavu on vabariigi valimiskomisjonile pärast kohalike omavalitsuste valimisi seni esitatud seitse kaebust, siis 2005. aastal arutas komisjon pärast KOV valimisi Sibula sõnul 30 kaebust.

    VastaKustuta