esmaspäev, 19. oktoober 2009

Saue Linnavolikogu valimise tulemused

Ero Liivik võtab oma blogis tulemused kokku. Pikemalt lugege tema blogist, kuid lühike kokkuvõte oleks selline:
"Tegelikult saab valimisliidu tulemusega 5 kohta päris hästi rahul olla. Volikogu sisuline opositsioon sai juurde 3 kohta, see annab võimalus moodustada fraktsioon (mida varem ei olnud) jm võimalused volikogu töös paremini osaleda. Katastroofilise kaotuse osaliseks sai Keskerakond, mille toetus lagunes täielikult 1 mandaadini (- 2), koha kaotas ka Reformierakond (- 1), juurde sai IRL (+ 1). Seega liikusid hääled rohkem valimisliidu taha, kokku saime 829 häält."

9 kommentaari:

  1. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  2. Ei ole täpselt saue linna volikogu tööga kursis, kuid kes on Raivo Ojapõld? UFO või? näiteks Saue kodukalt loen, et ta on Eesti Reformierakonna Saue Linnavolikogu fraktsiooni esimees Raivo Ojapõld. Mis asja esimees ta siis on, kui fraktsioone ei ole ja KOKS nende moodustamist ka ette ei näe?

    Muus osas on aga nii, et eks igaüks püüa võitu enda nimele kirjutada. Kui IRL ja Kindlad tegijad kokku oleks läinud, siis öeldakse, et sooviti muutust, kui jätkavad IRL ja Reform, siis seda, et tänased võimul olijad saavutasid tunnustuse. Maitseasi.

    Ei oska öelda, kuias Kindlad tegijad tulemust hinnata. 1/4 valijate toetus ei ole paha vist, kuigi Reformile jäädi ikka kõvasti alla. Eks te vist ikka rohkem lootsite, kuid teil pole ju Saue Sõna. Teisalt, Reformil vaid mõni esinimi kogus hääli, kuid kogus tõesti hästi. Kalbus sai tõesti vähe hääli kuid rohkem, kui mõni samuti eluaeg Saeul elanu ja ka üsna aktiivselt pildis olnu. Nii ja naa.

    VastaKustuta
  3. Saue Linnavolikogu V koosseisu fraktsioonid:

    Reformierakonna fraktsioon
    esimees Raivo Ojapõld, Anne Teetamm, Malle Liiv, Erki Kuld, Harry Pajundi, Madis Milling, Matti Nappus, Kalev Lillo (8)

    Isamaa ja Res Publica fraktsioon
    esimees Rainer Sternfeld, Valdis Toomast, Urmas Viilma, Monika Liiv (4)

    Keskerakonna fraktsioon
    Esimees Priidu Kalbre, Jaan Moks, Vello Krohn (3)

    http://uus.saue.ee/index.php?page=277&

    VastaKustuta
  4. Saue linna põhimäärus on mitmes osas kehtiva seadusega vastuolus. Eelmises volikogu olid fraktsioonid aga seadus seda ei võimalda.

    VastaKustuta
  5. Anonüümne peaks kindlasti Saue Linnavolikogu informeerima sellest, et Saue linna põhimäärus ei ole kehtiva seadusega kooskõlas. Veel - õiguskantsler teostab Põhiseadusest tuleneva volitusnormi alusel järelevalvet kohaliku omavalitsuse õigustloovate aktide Põhiseadusele ja seadustele vastavuse üle. KOV põhimäärus on KOV-i õigustloov akt (üldakt). Seega, liiast ei ole ka õiguskantsleri tähelepanu juhtimine (võimalikule) probleemile.

    Teisalt aga - kehtiv KOKS (http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13186967) sõnastab:

    § 8. Valla ja linna põhimäärus

    (1) Valla või linna põhimääruses sätestatakse:
    [igaüks võib ise vaadata, mida ta sätestab]

    (2) Valla või linna põhimäärus kehtestatakse volikogu määrusega ning see võib sisaldada lisaks käesoleva paragrahvi 1. lõikes sätestatule ka muid valla või linna tegevust reguleerivaid sätteid.

    Kaimo Käärmann-Liive

    VastaKustuta
  6. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  7. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  8. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  9. Registreeritud töötute arv on üheksa kuuga suhteliselt enim ehk 3,9 korda kasvanud Lavassaare vallas Pärnumaal, järgnevad järgnevad Saue linn 3,3- ja Kiili vald Harjumaal 3,2-kordse kasvuga.

    ja valiti näituseks saue linnas reformi ja isamaad. vist sellised töötud, keda nende töötus eriti ei huvita või ei saada aru asjadest eriti.

    VastaKustuta