teisipäev, 15. oktoober 2013

Võrdõiguslikkusest

Saime alloleva kirja. Vastasime ning vastus on allpool lugeda.

  --------------------
Saatja: **** <****.****@mail.ee>
Kuupäev: 8. oktoober 2013 12:38
Teema: Arvamus/küsimus
Saaja: ktegijad@gmail.com

Kas Sauel saab uut kindlat tegutsemisliini välja pakkudes toetuda eeskätt meeste jõule=võimule? Teie nimekirjas valitseb liialt ilmne sooline ebavõrdsus suhtega 2:1 meeste kasuks! Otsesed kontaktandmed on ainult meestelt. Häälepüüdjaks mees.

Kindlalt uue suuna saaksite tagada ikka siis, kui mõlemad soopooled Saue elanikkonnast võrdselt juhiksid ehk tõstaksite ka naised juhtimise, mitte ainult assisteerimise poolele. Õige suhe kaasajal oleks 1:1. Valimised kandidaatide nimekirjadega peavad võrdsusele looma eeltingimused.

Mitte-väärtustatud valijate poole esindaja,
****

Meie vastus:

Austatud ****!

Täname Teid olulise küsimuse tõstatamise eest!

Põhjus, miks kandidaatide nimekiri ei suhestu 1:1, peitub eelkõige naiste endi vaoshoituses. Sauel on palju toimekaid, tarku ja teotahtelisi naisi, keda oleme kutsunud valimisliiduga liituma, ent nad on eelistanud jääda kaasarääkijaks toetajaina. Aktsepteerime nende valikut ega võitle iga hinna eest selle nimel, et saavutada soolist võrdsust nimekirjas. Seda enam, et vaid soolisele võrdsusele keskendumine kandidaatnimekirjade koostamisel ei tohiks ei riigi ega omavalitsuse tasandil muutuda eesmärgiks omaette, on meelevaldne ning inimeste vaba tahet eirav.

Julgeme kinnitada, et valimisliidu Kindlad tegijad nimekirjas kandideerivate naiste hääl kõlab veenvalt ja kindlalt, arvuliselt ülekaalus olevad mehed kuulevad ja kuulavad meid ning toetuvad oma seisukohtade kujundamisel naisliikmete arvamusele. Olgu selle näiteks kasvõi see, kui palju naiselikku lähenemist, alalhoidlikkust, arukust ja tarmukust avaldub valimisprogrammis, alates perearstikeskuse juurde lapsevankrite hoiukoha loomisest ja mudilastele pühapäevahommikute korraldamisest kuni linna haljastamise ja taluturu loomiseni välja.

Samas mööname, et tõstatatud küsimus on päevakajaline ning selle valguses kutsume nii Teid kui kõiki Saue teotahtelisi naisi valimisliiduga ühinema. 2013. aasta omavalitsuse valimiste protseduur on küll lõpusirgel, ent just nüüd on õige aeg vaadata ajas ettepoole ja asuda kujundama homset päeva. Mõeldes tulevikule, toetudes tänasele tarkusele ning korjates üles nelja aasta kestel pakutavad kogemused.



Austusega valimisliidu Kindlad tegijad naiste nimel,

Siiri Käpa ja
Evelin Povel-Puusepp








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar