esmaspäev, 14. oktoober 2013

Lasteaiakohtadest

[Saue abilinnapea:] soovin sõna võtta lasteaia küsimuses. Loomulikult on linnavalitsus ette näinud maa lasteaiale. Saue linnal on õnnestunud viimaks saada maad munitsipaalomandisse. Ühele maatükile rajasime terviseraja, teisele  - 2,2 hektarile oleme võtnud pakkumisi eralasteaia rajamiseks. See asub linna teises servas, kus on vesi, kanalisatsioon ja ilus koht. Ettepanekud on tulnud 3 firmalt. Linn ise lasteaeda enam ei investeeri, sest oleme niigi ehitanud Vabariigi suurima lasteaia.

Nii et koht on olemas ja paari aasta pärast ehk on seal ka lasteaed.

Tekst pärineb dokumendist: Kütise tn 8 detailplaneeringu avaliku väljapaneku tulemuste avalik arutelu

Arutelu toimus 07.06.2007 a. Kui "paari aasta pärast", siis võinuks ju teine lasteaed juba olemas olla. Mis sellest plaanist sai, selle kohta teavad ilmselt rääkida inimesed, kes siis linna juhtisid (vaata http://uus.saue.ee/index.php?page=208&)

Ei saa öelda, et lasteaiakohtade puudus poleks Sauel teemaks olnud. Sellest on ikka aegade jooksul räägitud ja kirjutatud, kuid see pole aastate jooksul olnud nii oluline küsimus, et seda probleemi lahendada.

Sauel on suurim lasteaed ning sellel on omad head ja vead. Ühelt poolt võimaldab see kulusid kokku hoida, kuid teisalt on probleem laste mänguväljakutega ning nii suure asutuse juhtimine on väljakutse omaette.

Mul on hea meel, et täna on lasteiaiakohtade osas mingi seisukoha võtnud kõik valimisnimekirjad ning on lootust, et järgneva 4 aasta jooksul lasteaiakohtade järjekord kaob. Meie valimisliidule on see väga oluline küsimus. Seda näitab ka asjaolu, et koostöös koalitsioonipartneriga laiendasime lasteaeda ning "kustutasime kõige suurema tule". Aga me ei arva, et sellega on asjad korras ning tulevikus võibki juttu rääkida, et jah, järjekord on olemas ja midagi peaks tegema, kuid aastad lähevad ja lähevad ... ja lähevad ja lähevad ja midagi ei muutu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar