pühapäev, 13. oktoober 2013

Vastused Saue Sõnale

Saue Sõna küsis valimistel osalevatelt parteidelt ja valimisliidult samad küsimused. Meie vastused allpool (kõik vastused ilmusid ka 11. okt. Saue Sõnas)

Teie valimisloosung.
Kui valid, siis vali Kindlad Tegijad. Meie oleme näoga inimeste poole!

Nimetage kolm viimase nelja aasta tähtsamat saavutust Saue linna paremaks muutmisel.
a) Saue Gümnaasiumi laiendus, sh Muusikakooli ehitamine peale 17 aastat ootamist, uued ruumid huvikeskusele ja lasteaia moodulrühmade avamine. Juurdeehitused lahendasid haridusasutuste terava ruumiprobleemi ja parandasid oluliselt õpitingimusi. Ka tehniliste vahendite osas.

b) Puhas vesi, ehk ühisveevärgiprojekti elluviimine, mille tagajärjel on valdaval osal majapidamistest võimalik liituda vee ja kanalisatsioonitrassiga. Töö peab jätkuma, et luua ühinemise võimalus kõigile.

c) Saue Noortekeskuse valmimine, selle juurde Eesti parima skatepargi rajamine ning Sarapiku suusa- ja kelgumäe laiendus.

Nimetage kolm peamist probleemi, mis teie arvates vajavad Saue linnas lahendamist.
a) Kindlasti nõuavad parandamist sportimisvõimalused Saue Gümnaasiumis.

b) Suureneda võiks linnaelanike osavõtt linnaüritustest ja osalus linnaelu küsimuste aruteludes, samuti linna ettevõtjate kaasamine.

c)
Turvaline liiklemine, teede- tänavate talvine korrashoid ja ühtse linnakujunduse väljatöötamine.

Millised on nende probleemide lahendused teie arvates?
a) Multifunktsionaalse sisespordihalli ehitamine koos Sarapiku terviseraja edasise arendamisega ja võimla akustika parandamine.

b)  Tuleb enam aktiviseerida ja kaasata erinevaid ea- ja huvigruppe, informeerida pikemalt ette ürituste, kohtumiste ja ümarlaudade toimumisest.

c) Liikluse ohutumaks muutmine, vajadusel rahustamine. Senise hoolduslepingu lõppemisel tuleb uue sõlmimisel pöörata talvise teedehoolduse nõuetele ja nende täitmisele tõsisemat tähelepanu, kaaluda linnaaedniku koha loomist.

Nimetage valdkonnad ja objektid, millesse peaks Saue linn järgmise nelja aasta jooksul
investeerima.
a) Uue lasteaia ja mänguväljakute ehitamine. Olemasolevad mänguväljaku vajavad laiendamist ja kaasajastamist. Lasteaiakohtade vajadus kasvab, kui viiakse ellu kavandatud kinnisvaraarendused ja keskuse visioon. Lasteaiakohad võiks olla ka noorematele kui kolmeaastastele lastele.

b) Teede ja tänavate remontimise jätkamine ning kergliiklusteed Keila ja Saku suunal.

c) Sotsiaalvaldkond vajab jätkuvat tähelepanu, sh eakate pansionaadi/päevahoiu rajamise võimaluse otsimine koos naabervaldadega.

Keda soovite näha Saue linnapeana? 
Inimest, kes armastab Sauet. Meie kandidaat on Henn Põlluaas. Pooleteise aastaga on tema juhtimisel tehtud linnas palju ära, linna juhtimisstiil on avatud, konstruktiivne ja koostööaldis. Küsitluste ja regulaarsete kohtumiste/ümarlaudade korraldamisega on oluliste küsimuste arutellu kaasatud ka linnaelanikud.

Aastaga langetati linnavalitsemise kulud 17-lt 11 protsendile, Saue tõusis haldussuutlikkuselt omavalitsuste seas kolmandale ja linnade arvestuses esimesele kohale. Henn Põlluaas sobib hästi linnapeaks.

Kas pooldate Saue linna ja valla ühinemist? Põhjendage vastust.
Kindlasti ei poolda Saue linna ja valla sundliitmist. Siis ei ole meie linnaelanikud enam need, kes otsustavad, mis Sauel toimub. Liitumine saab toimuda vaid peale põhjalikke analüüse ja referendumi läbiviimist. Täna majanduslikke analüüse tehtud ei ole kuid erilist efekti oodata ei ole. Oluline on ka identiteediküsimus.

Rahuloluküsitlus näitas, et sauelased on oma linnaga rahul, tunnetavad end linnakodanikena ja näevad end eeskätt Saue linna, mitte valla või maakonna elanikena. Ilma piisava informatsiooni olemasoluta ja Saue linna elanike heakskiiduta ei pea me liitumist võimalikuks. Küll aga tervitame koostööd naabervaldadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar