teisipäev, 30. märts 2010

reporter.ee: Saue linnapea on suurima palgaga meer

Postituse pealkirja parandatud (oli: Saue linnapea on suurima palgaga meer). Nupuke on võetud copy-paste reporter.ee lehelt.
- - -

reporter.ee 30.03.2010

Saue linnapea on suurima palgaga meer

Saue linnapea Orm Valtsoni palk koos muude tasudega tõusis möödunud aastal 10 protsenti 741 013 kroonini, mida on rohkem, kui näiteks Tallinna linnapeal.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare mullune töötasu oli 668 200 krooni.

- - - -
Ilmselt tuleb siin rõhutada, et nagu videoklipis räägitakse, on tegemist eelmise aasta (2009) majanduslike huvide deklaratsiooni alusel toodud palgaga. Linnapea uus, madalam palk, hakkas kehtima detsembrist.

4 kommentaari:

  1. Tere!

    On väga kahetsusväärne, et uudise sisestaja levitab teadlikult valet. Reformierakond ja IRL esitasid juba jaanuari alguses volikogule eelnõu linnapea palgatingimuste muutmiseks( vähendamiseks). Eelnõu võeti vastu koalitsiooni häältega. Vastu olid Kindlad tegijad.... EI tea küll miks?
    Alates 1 jaanuarist ei ole Saue linnapea Eesti kõige kõrgema palgaga linnapea nagu väidab Kaimo Käärmann oma postituses. Ilmselt on siis eesmärk tahtlikult levitada valet.

    VastaKustuta
  2. Parandasin postituse pealkirja. Pealkiri oli copy-paste reporter.ee lehelt. Muide, ka seal saab kommenteerida ning tegelikult oleks see õigem koht reporter.ee nupukese mitte korrektsele pealkirjale tähelepanu juhtida. Aga tänud tähelepanu juhtimast.

    VastaKustuta
  3. Tasakaalustatuse huvides vaatasin, mida teised meediaväljaanded on pealkirjana kasutanud ning selgub, et teised meediaväljaanded on pealkirjades samuti olnud nii ja naa:

    * Saue linnapea palk suurem kui pealinna kolleegil (http://www.e24.ee/?id=243505)

    * Saue linnapea rekordpalk läks kärpimisele (http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/elu/saue-linnapea-rekordpalk-laks-karpimisele.d?id=30353863)

    VastaKustuta
  4. Kui keegi valetab, siis Orm Valtson ise, justkui ta ei teaks, milline on olnud opositsiooni seisukoht. Ümberlükkamatu fakt on see, et koalitsioon ei ole iialgi esitanud ettepanekut linnapea palga vähendamiseks. Vähendati vaid esinduskulusid ja kaotati staažitasu, mida kohalikus omavalitsuses ei ole tegelikult ette nähtudki. Opositsioon nõudis ka palga vähendamist (ja mitte ainult linnapeal, vaid kõigil selgelt ülemakstud linnajuhtidel, ka esinduskulude ärajätmist, auto kompensatsiooni pealt makstava erisoodustusmaksu ärahoidmiseks sõidupäevikute pidamist jne. Kõik meie ettepanekud lükati koalitsiooni poolt tagasi. Loomulikult olime me koalitsiooni poolikute lahenduste vastu. Nüüd püüab aga linnapea demagoogitsedes ja vähimagi häbitundeta jätta muljet, justkui oleks hoopiski opositsioon nõudnud Valtson&Co-le suuri palku.

    VastaKustuta