esmaspäev, 19. aprill 2010

Arupärimine / osalemine volikogu töös ja selle tasustamine

Kopeerime ka blogisse arupärimise, mida Saue linna kodulehelt Saue Linnavolikogu materjalide juurest (http://uus.saue.ee/index.php?page=108&) ei leia.
- - - -

Arupärimine Saue Linnavolikogu esimehele
15.04.2010

Austatud volikogu esimees

Eelmisel volikogu istungil otsustati lõpetada pensionäride jõulutoetuse ja laste koolitoetuse maksmine ning õpilastele tasuta sõiduõiguse tagamine jne põhjendusega, et linnal läheb kehvasti ja raha on vähe. Olen korduvalt teinud ettepanekuid, et maksta volikogu liikmetele tasu vastavalt tehtud tööle, st istungil tegeliku osalemise eest ning volikogu aseesimeestele ja komisjonide esimeestele vastavalt sellele, kuidas koosolekud on toimunud.

11.02.2010 volikogu istungile esitasin alternatiivse eelnõu volikogu liikmete töötasustamise ja hüvitiste maksmise kohta, mis tegi ettepaneku vähendada kõigi tasusid 20% ning peale selle maksta tasu lähtuvalt tegelikust tööst. Siis väitis aseesimees Urmas Viilma, et see ei hoia raha kokku, vaid toob kulutusi juurde. Kui volikogu oleks seda eelnõud toetanud ja volinikele makstaks tasu tehtud töö eest ehk vastavalt sellele, kuidas on toimunud volikogu istungid või kuidas on läbi viidud komisjone, oleks olnud võimalik tänaseks linna raha kokku hoida üle 70 000 krooni.

Volikogu aseesimehed Madis Milling ja Urmas Viilmaa on puudunud istungitelt vastavalt üks ja kaks korda, st pole seda tööd teinud, kuid on tasu saanud vastavalt 4200 ja 8400 krooni.

Kõikide komisjonide esimeestele on makstud tasu vähemalt nelja istungi läbiviimiseks, kokku 4500 krooni. Ainsana on neli korda koos käinud Jaan Moksi poolt juhitud revisjonikomisjon. Teised komisjonid on koos käinud kas üks või kaks korda ja seega saanud 2200 – 3300 krooni töö eest, mida nad pole teinud.

Hariduskomisjoni-, eelarve ja majandus ning spordikomisjonidel on toimunud ainult üks koosolek, seega on nende komisjonide esimehed Kalev Lillo ja Signe Laar saanud 3300 krooni tasu töö eest, mida nad pole teinud.

Arengu-, keskkonna-, kultuuri-, planeerimis- ja ehitus- ning sotsiaalkomisjonid on toimunud kahel korral, seega on nende komisjonide esimehed Rainer Sternfeld, Erki Kuld, Monika Liiv, Harry Pajundi ja Anne Teetamm saanud 2200 krooni töö eest, mida samuti pole tehtud.

Peale selle on volinikud puudunud istungitelt kokku 10 korral, mille tulemusena oleks võinud veel täiendavalt kokku hoida 29 000 krooni.

Eeltoodut arvesse võttes on mul teile kui volikogu esimehele järgmised küsimused.

1. Kas Teie, olles ka eraettevõtja, peate õigeks maksta palka inimestele selle eest, kui nad töölt puuduvad või tööd ei tee?

2.
Kuidas Te selgitate linna maksumaksjatele linna raha raiskamist summas üle 70 000 krooni, makstes põhjendamatult tasu töö eest, mida pole tehtud?

3.
Miks ei suuna volikogu esimees küsimuste arutamist volikogu komisjonidesse?

4.
Kui puudub vajadus küsimuste arutamiseks komisjonides, siis miks peab maksumaksja maksma igal aastal täiendavalt 142 000 krooni kaheksa komisjoni esimehe ülapidamiseks, kui seda võiks teha ka 72 000 krooni eest aastas nelja komisjoniga?

5.
Kuidas kommenteerite, et Saue Linnavolikogu esimehe töötasu 21 000 krooni reaalse töö eest ühel päeval nädalas on üle kahe korra kõrgem, kui Eesti Vabariigi peaministril või presidendil?

Palun oma arupärimisele vastust nii suuliselt kui kirjalikult ning selle avaldamist nii Saue Sõnas kui linna kodulehel.

Lugupidamisega

Andres Pajula
Volikogu liige

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar