neljapäev, 29. aprill 2010

Arupärimine - miks ei saa Saue Sõnas sõna volikogu liikmed?

Arupärimine Linnapeale

Saue Linna põhimääruse § 20 pkt.3 kohaselt on volikogu liikme tegevus avalik ja õigus oma tööst volikogus valijatele teavet anda Saue Sõna ja linna veebilehe kaudu.

Saue Linnavolikogu 18.03.2010.a istungil esitas fraktsioon „Kindlad tegijad uus tulevik„ arupärimise ning palusid selle ka avaldada Saue Sõnas seda pole tehtud. Mina kirjutasin .03.2010 oma volikogu liikme tegevusaruande ja palus selle avaldamist Saue Sõnas. Siis ka selle avalikustamisest keelduti ja Saue linnavalitsuse avalike suhete ja kommunikatsioonijuhi poolt. Kuna Saue Sõna väljaandmist ja Saue Linnavalitsuse töö korraldamise eest vastavalt Saue Linna põhimääruse järgi vastutab Linnapea siis on mul teile kui Linnapeale küsimus.

1. Miks Teie ei suuda linnapeana tagada linnavalitsuse töökorraldust selliselt, et oleks tagatud Saue linnavalitsuses Saue linna põhimääruse järgimine volikogu liikmete õiguste tagamisel põhimääruse § 20 pkt.3 lähtuvalt.

2. Kes vastutab linnavalitsuses selle eest, et volinikele oleks tagatud Saue Linna põhimäärusest tulenev õiguse anda teavet oma tegevusest Saue Sõnas.

3. Millised sanktsioone või karistusi Te rakendate töötajate suhtes, kes ei täida oma tööülesandeid kooskõlas Saue Linna põhimääruse ja ametijuhendiga.

4.
Kes otsustab Saue Sõna sisu ja avaldatava materjali eest.

5. Kas teie meelest on Teie alluva linna avalike suhete juhi ja kommunikatsioonijuhi Saue Sõna vastutava väljaandaja käitumine õigustatud, kui ta keeldub oma töös järgimast Saue linna põhimääruse § 20 pkt.3

Arupärimine avaldada Saue Sõnas ja vastata kirjalikult. Vastamisel palun õigusaktidega paika pandud tähtaegadest. Samuti soovin, et arupärimisele vastataks volikogu istungil



Lugupidamisega


Andres Pajula
Volikogu liige

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar