pühapäev, 21. märts 2010

Saue eelarvest 2010

Valimisliit tegi Saue 2010 a. eelarvet menetledes alljärgneva ettepaneku (väljavõte seletuskirjast):

Kuna Saue linna tööealise elanikkonnast peaaegu juba 10 % on töötuid tähendab see seda, et 10% peredes on tekkinud või tekkivad toimetuleku raskused. Mis omakorda tähendab seda, et need pered ei suuda enam tasuda ei lasteaia teenuse eest ega ka koolilõuna eest. Minu meelest poleks laste suhtes õiglane perel selliste probleemide lahendamiseks laste toitmata jätmine või lasteaiast ära võtmine. Kuna kohaliku omavalitsuse ülesanne just ongi aidata ja abistada raskustesse sattunud perseid on ette panek suurendada sotsiaaltoetuste summat kokku 276 000 krooni ( 131 000 koolilõuna toetuseks ja 145 000 osalustasu toetuseks)võrra. Arvestusega, et 10-l % õpilastest ja lasteaia ealistel lastega peredel tekkib probleeme toiduraha ja osalustasu maksmisel..

Selle raha leidmiseks on olemas ka väga lihtne lahendus, mis ei vajagi muud kui nii volinike, kui linnaametnike lihtsalt ausat eetilist ja üldtunnustatud käitumisnormidele vastavat käitumist. Kui ametnikud, kes saavad auto kompensatsiooni viitsiksid täita ja pidada sõidu päevikut poleks meil eelarves vaja maksta erisoodustus maksu kuni 250 000 krooni aastas. Teiseks kui volinikud suudaksid olla õiglased ja loobud volikogu liikme tasust ajal, kui volikogu istungeid ei toimu või tööd ei tehta võiksime kokku hoida vähemalt 110 000 – 220 000 krooni.

2 kommentaari:

  1. Kui ametnikud viitsiksid täita pole faktiga kinnitatud, et nad ei viitsi. Pole eetiline avalikult esitada kahtluseid ja oletusi, viidates pealegi üldtunnustatud käitumisnormile. Aga mis on Sauel üldtunnustatud...Pole demagoogilisemat jura , kui lüpsta mõistet, millel pole definitsiooni

    VastaKustuta
  2. Tegemist pole oletuse, vaid kindla faktiga. Tegime volikogus fraktsiooni poolt kirjaliku ettepaneku, et erisoodustusmaksu kokkuhoiu nimel hakataks linnavalitsuses sõidupäevikuid pidama. Kokkuhoitud summad saaks ära kasutada sotsiaalvaldkonnas (kasvõi laste rongisõidusoodustusteks ning muudeks laste ja pensionäride toetuseks, mis nüüd ära kaotati). Koalitsioon (IRL ja Ref.) pidasid seda ettepanekut aga naeruväärseks ja populistlikuks ning lükkasid selle ühel meelel tagasi. Seega soovitaks lahkelt hr. Aleksander Kaasikul tõeste faktidega tutvuda, enne kui opositsiooni ebaeetilisuses ja sisuliselt valetamises süüdistama tõttab. Ebaeetiline on hoopiski koalitsiooni käitumine ja laristamine laste ja pensionäride arvelt.

    VastaKustuta