pühapäev, 28. märts 2010

Arupärimine Saue linnavalitsusele

Tulenevalt asjaolust, et allolevat arupärimist ei ole veel võimalik Saue linna kodulehelt leida, avaldame selle valimisliidu blogis.

18.03.2010.a.

Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu Saue Linnavolikogusse valitud liikmed sõlmisid 21.10.2009 koalitsioonileppe. Leppe täitmine sõltub eelkõige mitte linnavolikogu liikmete tahtest, vaid nende poolt ametisse nimetatud ja kinnitatud linnapea ja linnavalitsuse tegevuse/tegevusetuse tulemustest. Kahjuks ei ole kogu linnavalitsuse töö algus olnud edukas, pigem vastupidi - esimesteks suurimateks „töövõitudeks“ peab paraku lugema teie tegevusetust koalitsioonilepingu osas, mis puudutab sotsiaaltoetuste (pensionäride jõulutoetus, õpilastele raudteel sõidu toetus ja koduste laste hoiutoetus) kadumist.

Nagu teada, vastutab linnavalitsuse praeguses koosseisus haridusküsimuste ja sotsiaalvaldkonna arengu eest Rafael Amos. Pärast eelpool nimetatud otsuste vastuvõtmist peaksite tõsiselt kaaluma Rafael Amose sobivust sellele ametikohale, sest kui poliitik ei suuda oma valdkonna küsimuste eest seista ja seisukohti kaitsta, siis pole mõtet linnavalitsuses edasi töötada. See võib kaasa tuua ka abilinnapea suhtes umbusalduse algatamise. Kuid enne nii kaalukate otsuste tegemist soovime teada, kuidas plaanib linnavalitsus oma tegevust antud valdkonnas jätkata ja kas teil on üldse mõtteid, kuidas tagada oma valdkonnas koalitsioonilepingu täitmine.

Soovime vastuseid järgmistele küsimustele:

1. Miks nõustusite Lasteaia 2010.a eelarve vähendamisega 12% võrra võrreldes 2009.a kinnitatud eelarvega?
2. Mille arvelt lasteaed oma eelarves suudab kokku hoida 2,277 miljonit krooni?
3. Kuidas tagatakse lähiajal lastehoiu võimalus kõigile Saue linna lastevanematele, kes seda vajavad?
4. Kas teil on olemas või koostamisel konkreetne tegevusplaan/kava, kuidas kavatsete seda ülesannet täita (arvestades ka võimalust, et majandusolukord võib veelgi halveneda)? Võimalusel lisada vastusele kava.
5. Juhul, kui kava on koostamisel, siis millal sellega on alustatud ja kes selle valmimisse on kaasatud?
6. Milliseid erinevaid võimalusi on kavas selle ülesande (vt p 4) täitmisel kaalutud?
7. Kui suur on lasteaiajärjekord?
8. Kui palju teiste omavalitsuste lapsi käib Saue lasteaias ?
9. Milliseid alternatiive on pakutud vanematele, kelle lapsed ei saa lasteaeda ja on järjekorras?
10. Kui palju on alternatiivsed lahendused kallimad/odavamad nii vanemale kui linnale?
11. Miks rikutakse laste võrdse kohtlemise printsiipi ja koduste laste hoiutoetus on tehtud oluliselt väiksem kui hoiuteenust kasutavate laste puhul – vabastab ju iga kodushoitav laps koha lasteaias?

Palume vastata nii kirjalikult kui ka suuliselt järgmisel volikogu istungil - vastavalt kehtivale korrale. Ühtlasi avaldada arupärimine ning vastus sellele Saue Sõnas ja Saue linna kodulehel, kuivõrd tegemist on Saue linna avalikkust oluliselt puudutava teabega.

„Kindlad tegijad – uus tulevik“ fraktsiooni nimel,

Henn Põlluaas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar